Solo expositie | Erik Kierkels | Artistic Workaholic

07aprGehele dag23junSolo expositie | Erik Kierkels | Artistic Workaholic

Evenement details

7 april tot en met 23 juni 2024

De opening van deze tentoonstelling is op zondag 7 april van 13:00-17:00 uur met de première van zijn documentaire en signering van zijn nieuwe boek. 

In deze periode kunt u zich vergapen aan de prachtige werken van Erik Kierkels die zijn 40 jarig jubileum als kunstenaar bij ons komt vieren.

Erik beleeft de wereld om zich heen zeer intens en vangt dit, verwerkt dit tot zijn eigen nieuwe werkelijkheid. De stieren, paarden, man/vrouw en angelifiguren van Erik Kierkels zijn energiek en dynamisch. Ontstaan vanuit de oerkracht van ons bestaan en getransformeerd naar onze huidige belevingswereld. Erik Kierkels verwerkt zijn eigen realiteit tot nieuwe mens- en diervormen, in glas en brons.

Een grote solotentoonstelling van Erik Kierkels met ongeveer 75 bronzen beelden, schilderijen en beelden van glas kunt u bewonderen beneden in het Koetshuis. In zijn kunst komt zijn 40-jarig vakmanschap, kracht en emotie tot uitdrukking.

Erik stelt; …het is een voortdurend spel met de materie en op zoek naar de grenzen wat materiaal en vormgeving toelaat… Vol uitdagingen in de afwerking, een continu proces van destructie en opbouwen, tussen experiment en het herscheppen tot een nieuwe werkelijkheid.

Tevens zullen er een aantal lezingen plaatsvinden met een film over zijn werk.

Deze prachtig documentaire is verder te zien op:
– zondag 21 april
– maandag 20 mei (2e Pinksterdag) 
– zondag 23 juni met finisage
Op bovengenoemde data is Erik Kierkels ook aanwezig en signeert dan zijn nieuwe boek.

Wilt u de documentaire zien op één van deze dagen? Dan vragen wij u zich aan te melden via loekie@rijlaarsdam.nl of 06 42576395.

 

Meer

Tijd

7 april 2024 - 23 juni 2024 (Gehele dag)(GMT+02:00)

Locatie

Hoeve Rijlaarsdam

Nieuwveenseweg 59

Other Events

Get Directions