Audiotour Hoeve Rijlaarsdam

Onze boerderij

Wist u dat onze boerderij al in 1906 is gebouwd. Na de tweede wereldoorlog zijn mijn opa en oma hier gaan boeren. Naast koeien, waren er ook veel kippen en in het kasje dat u in de verte ziet werden al bloemen gekweekt door mijn oom. Hij heeft dit aan de andere kant van de Nieuwveenseweg doorgezet, waar mijn nichtje de bloemenwinkel heeft.
Mijn vader Thijs bleef op de ouderlijke boerderij wonen en boerde hier verder. Wist u dat er hier zelfs koffie is gebrand door de gebroeders BOOT uit Baarn? Daar kunt u later meer over vinden in de Hooiberg.
Naast het boeren had Thijs een grote passie voor kunst, en dat kreeg bij hem langzaam de overhand. Het werd door mijn moeder Loekie gestimuleerd.

De Kunstcollectie werd steeds uitgebreid en veel mensen kwamen kijken. Toen de kannen koffie uit de keuken wel erg kneuterig werden, hadden Thijs en Loekie de behoefte hier een sfeervol theehuis in te richten voor iedereen die naar de kunst kwam kijken. Met dat doel hebben zij de Hooiberg toen op de oorspronkelijke plaats nieuw gebouwd.
De Hooiberg is inmiddels een mooi en gewaardeerd ontmoetingspunt van kunstliefhebbers, waar men een heerlijk kopje koffie met gebak kan nuttigen.
Sinds 2023 heeft Roos Rijlaarsdam officieel het bedrijf overgenomen en worden hier veel festiviteiten georganiseerd. Van verjaardagsfeestjes tot meerdaagse, zakelijke evenementen. Alles is mogelijk. Daarnaast vinden bedrijven het een unieke locatie om er vergaderingen of trainingssessies te houden. Ik zal u niet verder ophouden. Kijkt u lekker rond in de beeldentuin, er zijn prachtige werken te zien!