Lezing van Titus Meeuws

29oktGehele dagLezing van Titus MeeuwsLezing Titus Meeuws

Evenement details

“ ALS HET KUNSTWERK ZOU KUNNEN SPREKEN “

Lezing Titus Meeuws
Datum:  29 oktober, zondagmiddag om 14.00u.
Kosten:  € 7,50 p.p.

Ieder mens is creatief. Het is een misverstand om deze eigenschap slechts te zien als een aan kunst gekoppelde kwaliteit. Creativiteit is niets anders dan een eigenschap die het ons mogelijk maakt te overleven.

Het is wel een gegeven dat de kunstenaar dagelijks te werk gaat vanuit een nog onbekend pad, zonder exact te weten waar dit pad heenleidt. In tegenstelling tot veel andere beroepen werkt de kunstenaar zonder reflectieformulieren, CAO’s en andere bedrijfsmatige reglementen. Het dagelijks kunnen creëren vanuit een idee vindt dus plaats vanuit het kunnen berusten op de eigen creativiteit.
Kun je creativiteit trainen? Waar vind je jouw creativiteit? Wat is discipline? Hoe begint een kunstenaar aan een werk en hoe reflecteert hij/zij het resultaat? Waar komen ideeën vandaan? Hoe ga je om met kritiek?

Ter gelegenheid van zijn 25 jarig kunstenaarsjubileum werkte Titus aan podcast ZINtuig waarin hij sprak met meer dan 15 kunstenaars over de reis vanaf het prille idee tot de voltooiing van het resultaat. In de lezing Als het kunstwerk zou kunnen spreken neemt Titus ons mee in deze reis vergezeld door afbeeldingen en video opnames van de gesprekken die hij voerde.

Eén ding komt hierin sterk naar voren; Het kunstwerk is de baas, wij hebben hier minder invloed op dan we denken.

 

Meer

Tijd

29 oktober 2023 Gehele dag(GMT+02:00)

Locatie

Hoeve Rijlaarsdam

Nieuwveenseweg 59

Other Events

Get Directions