‘Kunst is mijn passie’Loekie Rijlaarsdam
Meer dan 32 jaar ben ik met kunst bezig en dat is mijn passie! Door je met kunst bezig te houden leer je ook ‘kijken’ en je gevoel laten spreken.

Door mijn man Thijs Rijlaarsdam kwam ik in aanraking met de kunst. Samen hebben wij vorm gegeven aan de Galerie & Beeldentuin zoals Hoeve Rijlaarsdam nu is. Een prachtige ambiance met veel kunst, landelijk gelegen in het mooie Groene Hart, waar het prettig toeven is. Klantvriendelijkheid staat op de Hoeve hoog in het vaandel. Als ondernemersdochter is mij dat met de paplepel ingegoten.

Kunsthandelaar zijn is een fantastisch vak. Geen dag is hetzelfde, geen schilderij of beeld is hetzelfde, geen kunstenaar is hetzelfde en geen klant is hetzelfde. Dat geeft je ontzettend veel mensenkennis en je raakt je leven lang niet uitgeleerd.

Al 32 jaar is ons devies bij de verkoop van kunst: kwaliteit en prijs moeten in verhouding staan tot elkaar. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over uw kunstaankoop dat u inspireert en boeit en dat u met trotst kunt tonen aan anderen.

Service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geven net iets dat extra’s waardoor we een goede klantenkring opbouwen. Veel klanten komen regelmatig bij ons terug. Zo krijg je een vertrouwde band met de klant en kun je ze helpen als ze naar iets speciaals op zoek zijn. Wij denken graag mee en zoeken naar oplossingen.

Naast de verkoop van kunst bent u bij ons ook op het vertrouwde adres voor restaurantie en taxaties van kunstwerken. We hebben hierin jarenlang ervaring opgebouwd.

Na het overlijden van mijn man Thijs, de grondlegger van kunsthandel Hoeve Rijlaarsdam, ben ik de zaak voort gaan zetten om de idealen van ons beiden verder af te maken. Door veel positiviteit en hard werken heb ik me daar na al die jaren steeds verder in ontwikkeld. Inmiddels heeft onze dochter Rozemarijn ook een taak in de zaak gekregen. Zij houdt zich bezig met de organisatie van diverse activiteiten die we naast en samen met de kunsthandel organiseren.

Ons streven is om een kunsthandel te zijn met een lage drempel, gastvrijheid voor iedere bezoeker. Kijker en/of koper moet zich welkom voelen en de gelegenheid krijgen om met goede kunst kennis te kunnen maken. Ons uitgangspunt: ‘Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven’.

Loekie Rijlaarsdam